browin biowin biogrod bioterm soens 2measure
Salon sprzedaży

Otwarty w godzinach:
PN-PT 8 - 18 | SB 8 - 15

Telefon czynny:
PN-PT 8-18

Obsługa klienta:
tel.: +48 42 23 23 230
fax: +48 42 23 23 293
Poradnictwo:

tel.: +48 42 23 23 231
e-mail:

ul. Pryncypalna 129/141
93-373 Łódź

 

Fundusze Europejskie

 

Browin Sp. z o.o. Sp. k.
z siedzibą w Łodzi informuje,
iż szybkowar BIOWIN 5L,
No 340205, kod EAN: 5908277703714, nie spełnia wymagań rozporządzenia Ministra Rozwoju z dnia 11 lipca 2016 r. w sprawie wymagań dla urządzeń ciśnieniowych
i zespołów urządzeń ciśnieniowych, z uwagi m.in.
na brak w dołączonej do przedmiotowego wyrobu instrukcji informacji w zakresie bezpieczeństwa dotyczących konserwacji, tj. o codziennych czynnościach konserwacyjnych
i podstawowych naprawach, które mogą być wykonane przez użytkownika; ostrzeżenia przed naprawami, które mogą być wykonane tylko przez autoryzowany personel;
o dostępnych serwisach naprawczych oraz identyfikacji części zapasowych.
Powyższe ogłoszenie publikuje
się w związku z prowadzonym postępowaniem przed Prezesem Urzędu Ochrony Konkurencji
i Konsumentów.

Wyszukaj produkt
 

Butelka Szanowna Pani 750ml na wino - 6szt.

Opis

Korki walcowe 22/38 mm -zamknięcie korkownicą ręczną
Korki walcowe 24/38 mm -zamknięcie korkownicą dwuramienną

*ważne - korki walcowe namacza się kilka minut w gorącej wodzie aby zmiękły 652302 - Korek stożkowy fi18/23mm 652202 - Korek stożkowyfi16/21mm

Domowe wino lawendowo-jagodowe

Składniki na 10 L nastawu:
- 4 kg jagód
- 300 g rodzynek
- pół szklanki kwiatów lawendy
- 2,5 kg cukru
- 4 L wody
- 4 g regulatora kwasowości
- drożdże do wina Burgund
- pożywka dla drożdży winiarskich

Polecamy:
- balon 15 L
- pojemnik fermentacyjny

Przepis:
Owoce dokładnie myjemy, delikatnie zgniatamy i umieszczamy w balonie fermentacyjnym. Rodzynki zaparzamy i po paru minutach dodajemy do balonu. Lawendę zaparzamy w 200 ml wody i po wystygnięciu całość również przelewamy do balonu. Uzupełniamy wodą oraz syropem cukrowym. Dodajemy drożdże i pożywkę oraz dokwaszamy regulatorem kwasowości (mieszaniną kwasu gronowego, jabłkowego oraz cytrynowego). Całość pozostawiamy do fermentacji na 10 dni, następnie odciskamy miazgę i poddajemy dalszej fermentacji. Jest to też czas na skorygowanie smaku (dokwaszenie, dosłodzenie). Kiedy wino będzie sklarowane, możemy zacząć degustację.

Aby zdobyć pęczek lawendy, nie trzeba już podróżować do Francji, ta roślina o bajecznym kolorze i zapachu coraz częściej zdobi także polskie ogródki. A po jagody oczywiście najlepiej udać się do najbliższego lasu lub na ryneczek. Nie zwlekajmy więc, bo świeże jagody nie będą czekać wiecznie. Do dzieła, pasjonaci pysznych domowych win!

Dane

Symbol: 631485
Stawka VAT: 23%
Szerokość produktu: 7.8cm
Głębokość produktu: 7.9cm
Wysokość produktu: 33.0cm

Produkty powiązane

 
Browin 2010 | Wszelkie prawa zastrzeżone | powered by freshform