browin biowin biogrod bioterm soens 2measure
Salon sprzedaży

Otwarty w godzinach:
PN-PT 8 - 18 | SB 8 - 15

Telefon czynny:
PN-PT 8 - 16

Obsługa klienta:
tel.: +48 42 23 23 230
fax: +48 42 23 23 295
Export:
e-mail:
Poradnictwo:
tel.: +48 42 23 23 231
e-mail:

ul. Pryncypalna 129/141
93-373 Łódź

 

Fundusze Europejskie

Wyszukaj produkt
 

Klar-zyme - środek klarujący do win "trudnych"

Opis

KLAR-ZYME to skuteczny preparat enzymatyczny, mający dwa zastosowania:
- dodany po zakończonej fermentacji służy do klarowania "trudnych" win (śliwkowych, dyniowych, bananowych itp.); - dodany przed fermentacją, zwłaszcza do nastawów ze śliwek, dyni czy bananów, ułatwia uzyskanie z nich soku.

Czas obróbki enzymatycznej (tłoczenie soku): 24 godziny. Czas klarowania wina przy użyciu KLAR-ZYME: 5-7 dni, w zależności od ilości zmętnień w winie. Sposób użycia: 1. Preparat enzymatyczny przed użyciem rozcieńcz wodą w stosunku 1 : 10. 2. Dodaj do moszczu lub wina. 3. Całość dokładnie wymieszaj i pozostaw pod przykryciem w ciepłym miejscu: w przypadku pozyskiwania soku z owoców na 1 dzień, a w celu wyklarowania wina na 5-7 dni, w zależności od ilości zmętnień w winie. 4. Po tym czasie wyciśnij sok lub zlej wino znad osadu. KLAR-ZYME najlepiej działa w temp. 30-35°C, a jego najwyższa aktywność występuje przy pH 4,5.

Dane

Symbol: 401640
"Stawka VAT": 23%

Produkty powiązane

6.84 zł
tu wpisz ewentualne uwagi
do koszyka:
szt.
 
Browin 2018 | Wszelkie prawa zastrzeżone | powered by freshform