browin biowin biogrod bioterm soens 2measure
Salon sprzedaży

Otwarty w godzinach:
PN-PT 8 - 18 | SB 8 - 15

Telefon czynny:
PN-PT 8-18

Obsługa klienta:
tel.: +48 42 23 23 230
fax: +48 42 23 23 293
Poradnictwo:

tel.: +48 42 23 23 231
e-mail:

ul. Pryncypalna 129/141
93-373 Łódź

 

Fundusze Europejskie

 

Browin Sp. z o.o. Sp. k.
z siedzibą w Łodzi informuje,
iż szybkowar BIOWIN 5L,
No 340205, kod EAN: 5908277703714, nie spełnia wymagań rozporządzenia Ministra Rozwoju z dnia 11 lipca 2016 r. w sprawie wymagań dla urządzeń ciśnieniowych
i zespołów urządzeń ciśnieniowych, z uwagi m.in.
na brak w dołączonej do przedmiotowego wyrobu instrukcji informacji w zakresie bezpieczeństwa dotyczących konserwacji, tj. o codziennych czynnościach konserwacyjnych
i podstawowych naprawach, które mogą być wykonane przez użytkownika; ostrzeżenia przed naprawami, które mogą być wykonane tylko przez autoryzowany personel;
o dostępnych serwisach naprawczych oraz identyfikacji części zapasowych.
Powyższe ogłoszenie publikuje
się w związku z prowadzonym postępowaniem przed Prezesem Urzędu Ochrony Konkurencji
i Konsumentów.

Wyszukaj produkt
 

08. Dlaczego używać drożdży winiarskich?

Zalety szlachetnych drożdży winiarskich:

  • tolerancja na alkohol ok. 14-18%
  • odporność na wysokie stężenia cukru (miodowe lub uniwersalne), dwutlenku węgla, garbników
  • wytrzymują większe stężenia siarki np. po użyciu pirosiarczynu potasu
  • prowadzony przez nie proces fermentacji jest szybszy, co zmniejsza prawdopodobieństwo zakażeń
  • gotowe wino jest stabilne i dobrze odfermentowane
  • trwała barwa i odpowiednio dobrany bukiet

 

Wady prowadzenia fermentacji z udziałem drożdży dzikich:

  • tolerancja na alkohol jedynie do ok. 10%
  • mała odporność na kwasy, większe stężenia cukru, duże ilości garbników np.: wino z aronii
  • prowadzona przez nie fermentacja nie przebiega do końca
  • gotowe wino często jest niestabilne, ulega łatwo zakażeniom
  • barwa wina często jest nietrwała
  • smak i aromat gotowego wina w dużym stopniu jest wynikiem przypadku
 
 
Browin 2010 | Wszelkie prawa zastrzeżone | powered by freshform