browin biowin biogrod bioterm soens 2measure
Salon sprzedaży

Otwarty w godzinach:
PN-PT 8 - 18 | SB 8 - 15

Telefon czynny:
PN-PT 8-18

Obsługa klienta:
tel.: +48 42 23 23 230
fax: +48 42 23 23 295
Export:
e-mail:
Poradnictwo:
tel.: +48 42 23 23 231
e-mail:

ul. Pryncypalna 129/141
93-373 Łódź

 

Fundusze Europejskie

Wyszukaj produkt
 

22. Rożnice w oczyszczaniu destylatu cukrowego na węglu kokosowym i kamiennym

Węgiel kamienny i kokosowy - różnice w oczyszczaniu destylatu

Wnioski z prób przeprowadzonych doświadczeń oczyszczania destylatu cukrowego węglem kokosowym i kamiennym:

Do testów zostały użyte:
próba 1. węgiel kokosowy (o ziarnie 0,4 - 2,33 mm) BROWIN
próba 2. węgiel kamienny (o ziarnie 0,43 - 1,7 mm)
próba 3. węgiel kamienny (o ziarnie 0,4 - 0,85 mm)

Wnioski:


Walory zapachowe/smakowe

1 / węgiel kokosowy
- łagodny aromat - znormalizowany - łagodny smak - zupełnie pozbawiony drożdżowego aromatu
2 / węgiel kamienny 0,43/1,78 mm
- niepełne oczyszczenie z drożdżowych aromatów (usunięte w 90%) - brak „złagodzenia” - destylat pozostaje w smaku ostry i mało zachęcający
3 / węgiel kamienny 0,4/0,85 mm
- niepełne oczyszczenie z drożdżowych aromatów (usunięte w 80%) - brak „złagodzenia” - destylat w smaku ostry i drażniący

Metody oczyszczania/wnioski technologiczne.


1 / węgiel kokosowy
- filtracja na kolumnie przebiegła bez problemowo - przepływ destylatu równomierny, wypełniał całe złoże
2 / węgiel kamienny 0,43/1,78 mm
- filtracja na kolumnie przebiegła bez problemowo - przepływ destylatu równomierny, wypełniał całe złoże

 
 
Browin 2018 | Wszelkie prawa zastrzeżone | powered by freshform