browin biowin biogrod bioterm soens 2measure
Salon sprzedaży

Otwarty w godzinach:
PN-PT 8 - 18 | SB 8 - 15

Telefon czynny:
PN-PT 8-18

Obsługa klienta:
tel.: +48 42 23 23 230
fax: +48 42 23 23 295
Export:
e-mail:
Poradnictwo:
tel.: +48 42 23 23 231
e-mail:

ul. Pryncypalna 129/141
93-373 Łódź

 

Fundusze Europejskie

Wyszukaj produkt
 

Kultury bakteryjne do jogurtu, na 10L mleka

Opis

Co łączy mleko z bakteriami? Okazuje się, że… kultura, a właściwie całkiem spora ilość kultur. I że do tego jest to połączenie bardzo korzystne, które nawet najlepsze, ale przecież zwykłe mleko wynosi na wyżyny smaku i gęstości pysznego jogurtu.

Kultury bakteryjne zakwaszają mleko (zmieniają jego pH), dzięki czemu nadają powstającemu jogurtowi ciekawy smak, np. delikatny, słodkawo-maślany. Są także odpowiedzialne za odpowiednią strukturę jogurtu.

Kultury są spakowane do pięciu saszetek o gramaturze 1g. Całe opakowanie bakterii jogurtowych wystarcza na 10 L mleka, zaś jedna saszetka na 2 L.

We wkładce znajduje się przepis na jogurt, podany w języku polskim oraz angielskim.

Produkt należy przechowywać w temperaturze 4-8°C.

Skład: Streptococcus salivarius subsp. thermophilus, Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus

Dane

Symbol: 411202
"Stawka VAT": 23%

Produkty powiązane

 
Browin 2018 | Wszelkie prawa zastrzeżone | powered by freshform