browin biowin biogrod bioterm soens 2measure
Salon sprzedaży

Otwarty w godzinach:
PN-PT 8 - 18 | SB 8 - 15

Telefon czynny:
PN-PT 8 - 16

Obsługa klienta:
tel.: +48 42 23 23 230
fax: +48 42 23 23 295
Export:
e-mail:
Poradnictwo:
tel.: +48 42 23 23 231
e-mail:

ul. Pryncypalna 129/141
93-373 Łódź

 

Fundusze Europejskie

Wyszukaj produkt
 

Kultury bakteryjne do sera typu feta, 5x1g

Opis

Co łączy mleko z dziurkami w serze? Między innymi pewne, by tak rzec, kulturalne bakterie. To właśnie kultury bakteryjne nadają powstającemu serowi ciekawy smak, np. delikatny, słodkawo-maślany, a także są odpowiedzialne za strukturę sera oraz tworzenie się w nim dziurek.
Kultury bakteryjne zakwaszają mleko (zmieniają jego pH), umożliwiając działanie enzymów (podpuszczki). Działają przez cały czas dojrzewania sera.

Kultury są spakowane do pięciu saszetek o gramaturze 1g. Jedna taka porcja pozwala przygotować 1 kg pysznego sera typu feta, tak więc wykorzystując całe opakowanie możemy uzyskać 5 kg tego sera. 1 g bakterii serowarskich wystarcza na 10 L mleka.

We wkładce znajduje się przepis na ser typu feta w języku polskim oraz angielskim.

Produkt należy przechowywać w temperaturze 4-8°C.
Kultury bakteryjne do sera typu feta - 5x1 g

-Termofilne bakterie: Streptococcus salivarius subsp. thermophilus,
Mezofilne bakterie: Lactococcus lactis subsp. lactis, Lactococcus lactis subsp. cremoris,

Dane

Symbol: 411204
"Stawka VAT": 23%

Produkty powiązane

 
Browin 2018 | Wszelkie prawa zastrzeżone | powered by freshform