browin biowin biogrod bioterm soens 2measure
Salon sprzedaży

Otwarty w godzinach:
PN-PT 8 - 18 | SB 8 - 15

Telefon czynny:
PN-PT 8-18

Obsługa klienta:
tel.: +48 42 23 23 230
fax: +48 42 23 23 295
Export:
e-mail:
Poradnictwo:
tel.: +48 42 23 23 231
e-mail:

ul. Pryncypalna 129/141
93-373 Łódź

 

Fundusze Europejskie

Wyszukaj produkt
 

Podpiwek Łódzki 100g do 10 L

Opis

Wystarcza na 5 - 10 L wspaniałego i orzeźwiającego podpiwku.
Sposób przyrządzenia:
1. Zawartość opakowania wsyp do 5 - 10 L wody, doprowadź do wrzenia
i gotuj przez 10 min na małym ogniu. 2. Następnie filtruj przez gazę lub płótno.
3. Dodaj cukier: 250 g/5L- 500 g/10L i dokładnie wymieszaj.
4. Płyn wystudź.
5. Dodaj zawartość załączonej do opakowania saszetki drożdży do podpiwku. Pozostaw na 10-15 minut w celu uwodnienia drożdży, a następnie wymieszaj.
6. Płyn przelej do butelek plastikowych, do 2/3 ich wysokości, po czym każdą zgnieć w taki sposób, aby płyn wypełnił ją po szyjkę (drożdże pracując rozszerzą butelki) i zakręcić nakrętką.
7. Fermentację prowadź w temperaturze pokojowej przez 2 - 3 dni, następnie podpiwek przenieś w chłodniejsze miejsce.*
8. Gotowy podpiwek można przechowywać w lodówce ok. 1 tygodnia.
*W czasie fermentacji obserwować stopień nagazowania w butelce - jeżeli jest zbyt duży (butelka nie daje się nagnieść), delikatnie ją odgazować.
Najlepiej smakuje schłodzony!
UWAGA! Do opakowania dołączono saszetkę drożdży do podpiwku.

Więcej informacji: www.podpiweklodzki.pl

Dane

Symbol: 406500
"Stawka VAT": 8%
 
Browin 2018 | Wszelkie prawa zastrzeżone | powered by freshform