browin biowin biogrod bioterm soens 2measure
Salon sprzedaży

Otwarty w godzinach:
PN-PT 8 - 18 | SB 8 - 15

Telefon czynny:
PN-PT 8-18

Obsługa klienta:
tel.: +48 42 23 23 230
fax: +48 42 23 23 295
Export:
e-mail:
Poradnictwo:
tel.: +48 42 23 23 231
e-mail:

ul. Pryncypalna 129/141
93-373 Łódź

 

Fundusze Europejskie

Wyszukaj produkt
 

Zrębki wędzarnicze z ziołami - Mocne wrażenia

Opis

100 g zrębek bukowych z dodatkiem czosnku i imbiru, a ponadto papryki, rozmarynu, pietruszki, imbiru, szczypiorku, soli, dekstrozy i oleju roślinnego. Idealne do wędzenia i grillowania jagnięciny, wieprzowiny i drobiu.

Dominująca nuta czosnkowo-imbirowa sprawia, że zrębki nadają potrawom intensywny, wyrazisty smak. Połączenie aromatu zrębek i ziół intensyfikuje kulinarne doznania, a przy tym jest wygodnym, praktycznym rozwiązaniem, dedykowanym wszystkim miłośnikom prawdziwej sztuki wędzarniczej oraz mistrzom grillowania. Nastaw się na naprawdę pyszne i mocne wrażenia - najlepiej w ulubionym towarzystwie.

Masa netto: 100 g

Domowe wędzone udka z kurczaka
Składniki:
- 8 udek z kurczaka
Składniki zalewy peklującej:
- 8 g saletry potasowej
- 2 duże łyżki soli
- ziele angielskie
- pieprz
- liście laurowe
- 1 L wody
Przepis:
Z przegotowanej, ostudzonej wody oraz przypraw sporządź zalewę peklującą. Umieść w niej udka i pozostaw w lodówce na 24 godziny. Po tym czasie udka wyjmij z zalewy i pozostaw do obsuszenia na 1 godzinę. W tym czasie przygotuj wędzarnię. Wsyp do niej zrębki wędzarnicze z czosnkiem i imbirem MOCNE WRAŻENIA, które nadadzą mięsu odpowiedni aromat i kolor. Zrębki, delikatnie zroszone wodą, umieść w aluminiowym pojemniku. Udka wędź na gorąco przez 2 godziny, w temperaturze 70-80°C.
Przed użyciem zaleca się namoczenie zrębek w celu spowolnienia procesu ich spalania oraz wydłużenia czasu dymienia.

Dane

Symbol: 780903
"Stawka VAT": 23%

Produkty powiązane

 
Browin 2018 | Wszelkie prawa zastrzeżone | powered by freshform