browin biowin biogrod bioterm soens 2measure
Salon sprzedaży

Otwarty w godzinach:
PN-PT 8 - 18 | SB 8 - 15

Telefon czynny:
PN-PT 8 - 16

Obsługa klienta:
tel.: +48 42 23 23 230
fax: +48 42 23 23 295
Export:
e-mail:
Poradnictwo:
tel.: +48 42 23 23 231
e-mail:

ul. Pryncypalna 129/141
93-373 Łódź

 

Fundusze Europejskie

Wyszukaj produkt
 

Pektoenzym suszony, 6g

Opis

Pektoenzym suszony - naturalny preparat enzymatyczny ułatwiający uzyskanie soku z owoców.
Zastosowanie takie jak Pektoenzymu płynnego.
Zaletą tego produktu jest to, że utrzymuje stałą aktywność do użycia w ciągu całego okresu przydatności. Można go przechowywać w temperaturze pokojowej bez uszczerbku dla jakości/wydajności!
Opakowanie 6 g wystarcza na 10-30 kg owoców.

1. Rozdrobnione owoce zalać niewielką ilością wody (1-2 L na 10 kg owoców) o temperaturze 40°C dla owoców jagodowych i 80°C dla jabłek, gruszek, śliwek, pigwy.
2. Preparat enzymatyczny rozpuścić w 100 ml wody o temp. pokojowej.
3. Gdy temperatura masy owoców będzie równa lub niższa od 40°C, dodać rozpuszczony preparat.
4. Całość dokładnie wymieszać i pozostawić pod przykryciem w ciepłym miejscu na 9-15 godz.
5. Po tym czasie tłoczyć sok.

Dane

Symbol: 401410
"Stawka VAT": 23%

Produkty powiązane

 
Browin 2018 | Wszelkie prawa zastrzeżone | powered by freshform