Browin Przepiśnik - Kociołek mięsno-warzywny

Kociołek mięsno-warzywny

Mięso i wędliny

2019-06-27 Drukuj przepis
Udostępnij
śr. 5 | ilość ocen: 3

Dania jednogarnkowe to propozycja smakowitego pomysłu na szybką potrawę. Dzięki żeliwnemu kociołkowi przygotujesz pyszny gulasz warzywno-mięsny, karkówkę, różnego rodzaju prażonki, pieczonki, duszonki, a także zupy. 

Weekend na łonie natury, wspólne biesiadowanie i ognisko, nad którym będziesz mógł cieszyć się z przyrządzonych w kociołku soczystych mięs i innych jednogarnkowych potraw. To coś, na co warto czekać po całym tygodniu pracy. Odpocznij i zaoszczędź czas podczas przygotowań, aby móc delektować się wolną chwilą przy wyjątkowym smaku potraw robionych nad ogniem. Kociołek myśliwski z pewnością doda wyjątkowego stylu Twojemu ogrodowi i wzniesie cię na wyższy poziom grillowania. 

Przekonaj się sam, co smacznego możesz w nim wyczarować! 



Kociołek mięsno-warzywny


Przepis na gulasz z kociołka



Kociołek mięsno-warzywny

Przygotowanie:

Mięso oraz warzywa pokrój w kostkę. Kociołek postaw na niewielkim ogniu. Na spód kociołka dodaj 3 łyżki oleju, a następnie wrzuć do niego mięso w celu podsmażenia. Kiedy się lekko zarumieni, włóż do kociołka wszystkie pozostałe składniki oraz podlej całość winem. Całość duś pod przykryciem mieszając co 15 minut. Po godzinie dodaj przyprawy oraz zioła i duś kolejną godzinę na małym ogniu. Pod koniec duszenia dodaj koncentrat pomidorowy i ewentualnie dopraw ponownie do smaku.



Kociołek mięsno-warzywny



Kociołek mięsno-warzywny





Rozwijaj z nami swoje kulinarne umiejętności!

Zapisz się na newsletter


Smacznego! ...bo domowe jest lepsze!

kociołek myśliwski

kociołek mięsno-warzywny

gulasz z kociołka

dania jednogarnkowe

zostańwdomu



Newsletter