pixel
Browin Przepiśnik - Grillowane tortille z wędzonym łososiem i brokułami

Grillowane tortille z wędzonym łososiem i brokułami

Dania

2025-06-25 Drukuj
Udostępnij
śr. 0 | ilość ocen: 0
ulubione

Masz ochotę na coś lekkiego, aromatycznego i niebanalnego z grilla? To świetne połączenie łososia z kremowym serkiem pleśniowym i brokułem zamknięte w tortilli. Idealne na letnie spotkania, imprezy w ogrodzie czy szybki obiad pod chmurką. Całość jest prosta w przygotowaniu, a efekt zaskakuje wyrazistością smaku.

Przepis na tortille z wędzonym łososiem i brokułami

Przygotowanie:

  1. Przygotuj brokuł – podziel go na różyczki i podsmaż na maśle do miękkości lub na al-dente, lekko doprawiając solą i odrobiną cukru, by podkreślić smak.
  2. Łososia i serek pleśniowy pokrój na mniejsze kawałki. Połącz z brokułem w misce.
  3. Dodaj łyżkę jogurtu naturalnego oraz przyprawy: pieprz, chili, czosnek niedźwiedzi. Wszystko dokładnie wymieszaj.
  4. Gotowym farszem napełnij tortille, składając je w formę „kieszonek” lub „kopert”.
  5. Rozgrzej grill gazowy do temperatury ok. 150°C. Umieść tortille na ruszcie – najlepiej na górnej półce.
  6. Grilluj przez kilka minut z każdej strony, aż tortille się zarumienią, a wnętrze delikatnie się podgrzeje.
Smacznego! ...bo domowe jest lepsze!

#grillgazowy #szybkiprzepis #zdrowejedzenie #letnieprzekąski #inspiracjenagrilla