"/>
Browin Przepiśnik - Kruche ciastka z maszynki

Kruche ciastka z maszynki

Wypieki

2019-12-18 Drukuj przepis
Udostępnij
śr. 5 | ilość ocen: 1

Nasze babcie przygotowując się do świąt nie zapominały o domowych słodkościach. Kojarzone zwłaszcza z dzieciństwa kruche i maślane ciasteczka zapadły nam w pamięci do dziś. Wracając do korzeni postawiliśmy na sprawdzoną recepturę i smak, który przywoła smakowite wspomnienia. W dzisiejszym wpisie znajdziesz przepis na tradycyjne domowe ciastka z maszynki do mięsa. Wykorzystując specjalną wkładkę do ciasta stwórz coś, co w swej prostocie kryje magię smaku.

Kruche ciasteczka z maszynki to doskonała okazja do wspólnego spędzenia czasu zwłaszcza z najmłodszymi. Zabawa z maszynką jest przednia, a własnoręcznie przygotowane ciastka w mgnieniu oka znikają z talerzy.

Poznaj babciną recepturę, która skradnie Twoje serce i przeniesie Cię wspomnieniami do dzieciństwa! Podawaj je tak jak lubisz... bez dodatków, z czekoladą lub marmoladą :) 


Kruche ciastka z maszynki

Przepis na kruche ciasteczka z maszynki do mięsa

Przygotowanie:

Do miski wsyp mąkę, następnie dodaj żółtka, pokrojona w kostkę margarynę oraz śmietanę. Całość wyrób, do momentu aż wszystkie składniki dobrze się ze sobą połączą. Zanim zaczniesz przygotowywać ciasteczka, owiń miskę z ciastem folią i włóż do lodówki na 30 minut. Różne kształty ciasteczek możesz przygotować za pomocą wkładki do ciastek załączonej do maszynki do mięsa.

Kruche ciastka z maszynki

Ciasteczka najlepiej piec na papierze do pieczenia. Zalecamy ułożenie ich na środkowym poziomie piekarnika i pieczenie przez ok. 15 minut w temperaturze 180°C (z funkcją termoobiegu). 

Kruche ciastka z maszynki

Smacznego! ...bo domowe jest lepsze!

ciastka jak z maszynki

ciasteczka z maszynki

kruche ciastka

zostańwdomu

zostanwdomu



Newsletter