PIZZA - Kamienie do pieczenia, akcesoria
Pizza — najpopularniejsza potrawa kuchni włoskiej, znana na całym świecie. Cienkie lub puszyste ciasto drożdżowe z sosem pomidorowym, serem i ulubionymi dodatkami, np. oliwkami, rukolą, ziołami, pieczarkami lub innymi grzybami, plastrami wędliny czy owocami morza, w wersji wytrawnej albo bardziej na słodko, choćby z ananasem... Ileż tu możliwości komponowania smaków i wykazania się własną pomysłowością! Upieczona w mocno rozgrzanym piecu, pizza ma swoich wielbicieli w każdym wieku, zarówno ta podawana na gorąco, jak i na zimno. Najczęściej spożywana jest w pizzeriach, ale doskonale smakuje również w wersji domowej. Z dzisiejszego wpisu dowiesz się, jak przygotować pizzę w piekarniku, by cieszyć się równie chrupiącym spodem, jak tym uzyskiwanym w specjalnym, profesjonalnym piecu.