pixel
Browin Przepiśnik - Grillowane tortille ze szpinakiem i fetą

Grillowane tortille ze szpinakiem i fetą

Dania

2025-06-25 Drukuj
Udostępnij
śr. 0 | ilość ocen: 0
ulubione

Tortille ze szpinakiem i fetą to klasyczne połączenie inspirowane kuchnią śródziemnomorską, które nigdy nie wychodzi z mody. Delikatnie przypieczone na grillu gazowym, nabierają wyjątkowego aromatu i chrupkości. Ten przepis to idealna opcja na szybki, wegetariański posiłek lub przekąskę. Prosty skład i wyrazisty smak sprawiają, że trudno się im oprzeć.

Przepis na grillowane tortille ze szpinakiem i fetą

Przygotowanie: 

  1. Rozmroź szpinak na patelni z dodatkiem masła. Podsmażaj do momentu, aż całość będzie gorąca i odparuje nadmiar wody.
  2. Dodaj pokruszoną fetę i dokładnie wymieszaj ze szpinakiem. Smaż, aż ser się częściowo rozpuści.
  3. Przeciśnij przez praskę 5 ząbków czosnku, dodaj do masy. Dopraw wszystko solą i pieprzem według uznania.
  4. Farsz smaż jeszcze przez 2–3 minuty na wolnym ogniu.
  5. Nakładaj ciepły farsz do tortilli, składając je w formę kieszonek lub kopert.
  6. Rozgrzej grill gazowy do około 150°C. Umieść tortille na ruszcie (najlepiej na górnej półce).
  7. Grilluj przez kilka minut z każdej strony, aż będą lekko złociste i chrupiące.
Smacznego! ...bo domowe jest lepsze!

#grillgazowy #wegetariańskie #szybkiprzepis #letnigrill #zdrowejedzenie