pixel
Browin Przepiśnik - Gyros z udek kurczaka

Gyros z udek kurczaka

Dania

2025-12-05 Drukuj
Udostępnij
śr. 0 | ilość ocen: 0
ulubione

Gyros z udek kurczaka przygotowany w szynkowarze to szybki patent na mięso pełne smaku i aromatu. Dzięki delikatnej obróbce pozostaje wyjątkowo soczyste, a całość powstaje bez wysiłku – idealnie do obiadu, kanapek czy na domową ucztę.

Przepis na gyros z udek kurczaka

Przygotowanie

  1. Przełóż mięso do miski i połącz z jogurtem, pulpą oraz przyprawami.
  2. Dodaj pokrojoną w piórka cebulę i dokładnie wymieszaj.
  3. Odstaw mięso na minimum godzinę, aby dobrze przeszło marynatą.
  4. Przełóż całość do szynkowaru i dokładnie ubij, tak aby nie pozostały wolne przestrzenie.
  5. Wstaw szynkowar do garnka z gorącą wodą o temperaturze 75–85°C i parz do momentu, aż mięso osiągnie temperaturę wewnętrzną 72°C.
  6. Wyjmij mięso z szynkowaru, ostudź i podawaj na ciepło lub zimno.
Smacznego! ...bo domowe jest lepsze!

#akademia-domowego-smaku #gyros #szynkowar #udkazkurczaka #mięsodrobiowe #przepis #obiad #marynata