pixel
Browin Przepiśnik - Kulki ziemniaczane z puree

Kulki ziemniaczane z puree

Dania

2025-10-23 Drukuj
Udostępnij
śr. 0 | ilość ocen: 0
ulubione

Kulki ziemniaczane to pyszny sposób na wykorzystanie resztek puree z obiadu. Dodatek sera i przypraw sprawia, że powstają chrupiące, złociste kuleczki idealne jako przekąska, dodatek do obiadu lub propozycja do lunchboxa. Są proste w przygotowaniu i smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno.

  1. Przełóż puree ziemniaczane do miski.
  2. Dodaj skrobię ziemniaczaną i przyprawy, dokładnie wymieszaj.
  3. Wsyp starty żółty ser i ponownie wymieszaj na jednolitą masę.
  4. Z powstałej masy uformuj małe kulki.
  5. Ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub w koszyku airfryera.
  6. Piecz w temperaturze 200°C przez około 20 minut, aż będą złociste i chrupiące.
Smacznego! ...bo domowe jest lepsze!

#akademia-domowego-smaku #kulkiZiemniaczane #puree #airfryer #obiad #zeroWaste #ser