pixel
Browin Przepiśnik - Śledzie w delikatnej zalewie z koperkiem

Śledzie w delikatnej zalewie z koperkiem

Dania

2024-12-01 Drukuj
Udostępnij
śr. 5 | ilość ocen: 2
ulubione

W różnych porach, w różnych miejscach, Polacy stają przed wyborem, który zaważy na zawartości pudełka po lodach na najbliższe miesiące. A wiąże się to z pytaniem „gdzie schować koperek?”. Na szczęście z pomocą dla nadmiernych ilości koperku przychodzi ten oto przepis na śledzie w delikatnej zalewie. Odkryj koperkowe możliwości przyrządzenia tej popularnej rybki! Sprawdź nasz przepis na śledzie w zalewie i ciesz się tym smakiem - w Święta i kiedy tylko chcesz :)

Przepis na śledzie w delikatnej zalewie z koperkiem

Przygotowanie:

Śledzie w zależności od ich słoności wymocz w zimnej wodzie ok. 2-3 godz. (wodę możesz wymienić co jakiś czas). Następnie płaty pokrój na odpowiadające Ci kawałki i ułóż w naczyniu warstwami. Między warstwy dodaj przeciśnięty czosnek, drobno pokrojoną cebulę oraz posiekany koperek.

Warstwy (dla ostrości) możesz oprószyć grubo mielonym pieprzem.  

Całość zalej olejem tak, aby śledzie zostały nim przykryte.

Smacznego! ...bo domowe jest lepsze!

przepis na śledzie

śledzie

śledzie w oleju

śledzie na wigilię