W różnych porach, w różnych miejscach, Polacy stają przed wyborem, który zaważy na zawartości pudełka po lodach na najbliższe miesiące. A wiąże się to z pytaniem „gdzie schować koperek?”. Na szczęście z pomocą dla nadmiernych ilości koperku przychodzi ten oto przepis na śledzie w delikatnej zalewie. Odkryj koperkowe możliwości przyrządzenia tej popularnej rybki! Sprawdź nasz przepis na śledzie w zalewie i ciesz się tym smakiem - w Święta i kiedy tylko chcesz :)
Przepis na śledzie w delikatnej zalewie z koperkiem
Przygotowanie:
Śledzie w zależności od ich słoności wymocz w zimnej wodzie ok. 2-3 godz. (wodę możesz wymienić co jakiś czas). Następnie płaty pokrój na odpowiadające Ci kawałki i ułóż w naczyniu warstwami. Między warstwy dodaj przeciśnięty czosnek, drobno pokrojoną cebulę oraz posiekany koperek.
Warstwy (dla ostrości) możesz oprószyć grubo mielonym pieprzem.
Całość zalej olejem tak, aby śledzie zostały nim przykryte.
Kalkulator serowarski
Kalkulator wędliniarski
Winiarstwo
Oferta dla winnic
Badania laboratoryjne
Kalkulator winiarski
Kalkulator nalewek