Lubicie słodkie desery ale nie chcecie zjadać kolejnych porcji ciasta? Oto propozycja deseru na szybko, bez pieczenia, do wykonania którego w zależności od sezonu możecie użyć różnych owoców oraz przypraw. Poznajcie przepis na zdrową i smaczną przekąskę, którą pokochają także dzieci!
Przepis na deser z kaszą jaglaną
Przygotowanie:
Kasze jaglaną zalej wodą i gotuj na małym ogniu pod przykryciem, aż do prawie całkowitego wchłonięcia się płynu (ok. 15 min). W międzyczasie przygotuj musy owocowe. Brzoskwinie obierz, usuń z nich pestki i zblenduj na gładką masę. Następnie w oddzielnym naczyniu zblenduj miąższ ananasa. Po upływie 15 minut sprawdź konsystencję kaszy - jeśli wchłonęła już nadmiar wody dodaj do niej ok. 95 g wiórek kokosowych i wszystko dokładnie wymieszaj, a następnie odstaw w celu ostudzenia, co jakiś czas mieszając. Po wystygnięciu kaszy umieść ją w słoiczku przekładając na zmianę musami owocowymi. Wierzch deseru możesz posypać pozostałymi wiórkami kokosowymi.
Smacznego! ...bo domowe jest lepsze!
Kalkulator serowarski
Kalkulator wędliniarski
Winiarstwo
Oferta dla winnic
Badania laboratoryjne
Kalkulator winiarski
Kalkulator nalewek