"/>
Browin Przepiśnik - Potrawka z wątróbki drobiowej - szynkowar

Potrawka z wątróbki drobiowej - szynkowar

Mięso i wędliny

2019-03-07 Drukuj przepis
Udostępnij
śr. 4.75 | ilość ocen: 6

Nie każdy przepada za wątróbką. My mamy jednak sposób jak rozsmakować w niej nawet największego niejadka! Potrawka, którą w prosty i szybki sposób łatwo przygotujesz w szynkowarze będzie idealnym dodatkiem do kanapek. Zobacz jakie to proste i rozkoszuj się smakiem domowych mięsiw!

Danie z szynkowaru zachwyca swoją strukturą. Blok mięsny, który otrzymasz z łatwością pokroisz i podasz na kanapki. Jego walcowaty kształt umożliwia łatwe przechowywanie i pozwala na wygodne porcjowanie. 

Potrawka z wątróbki wyjęta prosto z szynkowara może być tez wyśmienitym daniem obiadowym. Podaj ją z cebulką i ciesz się jej smakiem z bliskimi. 

Nie musisz obawiać się, że wątróbka pozostawi po sobie zapach w szynkowarze uniemożliwiającym przygotowywanie w nim innych mięs. To niezwykle funkcjonalne urządzenie do domowego wędliniarstwa wykonane jest ze stali nierdzewnej, która posiada atest do kontaktu z żywnością i jest odporna na wchłanianie się różnych zapachów z przygotowywanych w nim potraw.  

Bez obaw możesz przygotować w nim szynki, potrawki, a nawet pasztety!

Sprawdź go w swojej kuchni. Postaw na smak wędliny bez dodatku sztucznych konserwantów i zrób kolejny krok w stronę zdrowej żywności wypróbowując ten przepis. 

Jak zrobić mięso w szynkowarze?

Przepis na potrawkę z wątróbki z szynkowaru

Przygotowanie:

Bułkę namocz w mleku. Wątróbkę pokrój w niewielkie kawałki. Mięso mielone z wątróbką i bułką dokładnie wyrób, dodając przyprawy wedle uznania oraz pietruszkę. Całość umieść w woreczku w szynkowarze. Szynkowar szczelnie zamknij i włóż do garnka z wodą. Temperatura wody powinna wynosić ok. 95 stopni, natomiast temperaturę masy mięsnej w czasie parzenia doprowadź do temperatury ok. 70-85 stopni i zakończ proces. Następnie szynkowar ostudź i pozostaw w temperaturze 2-8 stopni na 12 godzin. Po tym czasie szynkowar przelej gorącą wodą i wyjmij potrawkę.

Smacznego! ...bo domowe jest lepsze!

z szynkowaru

z szynkowara

zdrowa wędlina z szynkowara

mięso z szynkowara

zostańwdomu

zostanwdomu



Newsletter