Dania jednogarnkowe to propozycja smakowitego pomysłu na szybką potrawę. Dzięki żeliwnemu kociołkowi przygotujesz pyszny gulasz warzywno-mięsny, karkówkę, różnego rodzaju prażonki, pieczonki, duszonki, a także zupy.
Weekend na łonie natury, wspólne biesiadowanie i ognisko, nad którym będziesz mógł cieszyć się z przyrządzonych w kociołku soczystych mięs i innych jednogarnkowych potraw. To coś, na co warto czekać po całym tygodniu pracy. Odpocznij i zaoszczędź czas podczas przygotowań, aby móc delektować się wolną chwilą przy wyjątkowym smaku potraw robionych nad ogniem. Kociołek myśliwski z pewnością doda wyjątkowego stylu Twojemu ogrodowi i wzniesie cię na wyższy poziom grillowania.
Przekonaj się sam, co smacznego możesz w nim wyczarować!
Przepis na gulasz z kociołka
Przygotowanie:
Mięso oraz warzywa pokrój w kostkę. Kociołek postaw na niewielkim ogniu. Na spód kociołka dodaj 3 łyżki oleju, a następnie wrzuć do niego mięso w celu podsmażenia. Kiedy się lekko zarumieni, włóż do kociołka wszystkie pozostałe składniki oraz podlej całość winem. Całość duś pod przykryciem mieszając co 15 minut. Po godzinie dodaj przyprawy oraz zioła i duś kolejną godzinę na małym ogniu. Pod koniec duszenia dodaj koncentrat pomidorowy i ewentualnie dopraw ponownie do smaku.