Chrupiące kotleciki na patyczkach to przysmak, który zachwyci Twoje podniebienie. Mięsny dodatek możesz podawać w formie obiadu z ziemniakami lub sałatką lub jako przekąskę w towarzystwie warzyw i sosów. Poznaj nasz przepis na pyszne kofty wołowe i zachwyć nimi swoich bliskich przy rodzinnym stole!
Jak przygotować kofty wołowe?
Przepis na mięsne kofty
Przygotowanie:
Przełóż mięso do miski. Dodaj drobno posiekaną papryczkę, tymianek i pozostałe przyprawy wedle uznania. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki. Możesz dodać swoje ulubione zioła, czosnek lub kminek. Porcje mięsa uformuj na patyczkach i natrzyj oliwą. Następnie wstaw do piekarnika rozgrzanego wcześniej do 180°C. Piecz przez około 30-40 minut (czas pieczenia zależny jest od wielkości porcji mięsa).
Uwaga!
Upieczone kofty możesz podawać z warzywami, dipami lub bez dodatków.
Smacznego! ...bo domowe jest lepsze!