pixel
Browin Przepiśnik - Rolada po grecku z szynkowaru

Rolada po grecku z szynkowaru

Mięso i wędliny

2025-10-08 Drukuj
Udostępnij
śr. 0 | ilość ocen: 0
ulubione

Rolada drobiowa po grecku to danie inspirowane kuchnią śródziemnomorską - lekkie, aromatyczne i pełne świeżości. Połączenie delikatnego mięsa z fetą, szpinakiem i suszonymi pomidorami tworzy farsz o wyrazistym smaku. Dzięki przygotowaniu w szynkowarze mięso pozostaje wyjątkowo soczyste i delikatne, a każda porcja zachwyca smakiem. To świetna propozycja na zdrowy lunch lub lekki obiad.

Przepis na roladę po grecku z szynkowaru

Przygotowanie:

  1. Rozbij pierś z kurczaka, a następnie ją posól i popieprz.
  2. Na oliwie podsmaż szpinak z czosnkiem.
  3. Farsz: wymieszaj fetę, suszone pomidory, szpinak i ulubione zioła.
  4. Nałóż farsz na pierś i zawiń.
  5. Umieść w szynkowarze i gotuj 40 min w 85°C.
  6. Pokrój w plastry i podawaj z ulubionymi dodatkami.
Smacznego! ...bo domowe jest lepsze!

akademia-domowego-smaku

szynkowar

rolada z kurczaka

kurczak ze szpinakiem i fetą

szybki obiad