Browin Przepiśnik - Serdelek z szynkowaru dla dzieci

Serdelek z szynkowaru dla dzieci

Mięso i wędliny

2019-11-20 Drukuj przepis

Domowe serdelki to jeden z ulubionych przysmaków dzieci. Własnoręcznie przygotowane wyroby domowe są szczególnie cenione przez ich delikatne podniebienie. Przygotowując je samodzielnie w domowym zaciszu masz pewność użycia tylko wysokiej jakości składników. Taki przysmak pozbawiony jest sztucznych dodatków i konserwantów. Smakuje wyśmienicie, przez co szybko znika z talerzy. Zwarty blok mięsny bardzo łatwo jest pokroić w cienkie plasterki, dlatego jest idealnym dodatkiem na kanapki. Może stanowić zamiennik wędliny i znakomicie smakuje z dodatkiem pomidora lub domowych dipów i sosów. 

Wykorzystując 0,8 kg szynkowar przygotuj pyszny serdelek pozbawiony chemii. Podaj swoim dzieciom prawdziwy mięsny przysmak, który wymaga jedynie chwili czasu przygotowania. To małe urządzenie pomoże Ci przygotować niejedną potrawkę czy pasztet. Skorzystaj z możliwości zrobienia własnych wędlin, zasmakuj w ich wyjątkowości i prawdziwym smaku, a już nigdy więcej nie kupisz sklepowej wędliny. Wykorzystaj nasz sprawdzony przepis i odkryj pasję do domowego wędliniarstwa!

Serdelek z szynkowaru dla dzieci

Przepis na domowy serdelek dla dzieci

Przygotowanie:

Mięso zmiel na najdrobniejszym sicie, następnie dopraw, dodaj mleko w proszku oraz wodę. Całość dokładnie wymieszaj, a następnie zblenduj na gładką masę. Tak przygotowane mięso umieść w woreczku w szynkowarze. Szynkowar umieść w garnku z woda i parz przez ok. 1h do uzyskania wewnątrz  bloku mięsnego temperatury 68°C. 
Szynkowar wyjmij i ostudź. Pozostaw go w lodówce na noc. Po tym czasie serdelek jest gotowy do spożycia.


Smacznego! ...bo domowe jest lepsze!

szynkowar



Newsletter