Przepis na puree z dyni
Przygotowanie:
Pokrojoną na małe kawałki dynię umieść na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piecz przez ok. 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 220 stopni. Kiedy dynia będzie miękka, oddziel miąższ od skórki. Miąższ zblenduj — puree gotowe!
Przepis na babeczki dyniowe
Przygotowanie:
Rozpuść masło i pozostaw do wystygnięcia. Mleko podgrzej, dodaj do niego cukier oraz drożdże, puree z dyni i chłodne masło. Całość dokładnie wymieszaj, dodaj jajko, mąkę i ponownie wymieszaj. Kiedy ciasto osiągnie konsystencję gęstego jogurtu, wypełnij nim do połowy papierowe papilotki lub wysmarowaną masłem i obsypaną bułką tartą metalową formę. Muffinki pozostaw do wyrośnięcia na ok. 30 minut. Piekarnik rozgrzej do 200 stopni. Piecz muffinki dyniowe przez ok. 25 minut.
Kalkulator serowarski
Kalkulator wędliniarski
Winiarstwo
Oferta dla winnic
Badania laboratoryjne
Kalkulator winiarski
Kalkulator nalewek