pixel
Browin Przepiśnik - Dyniowe tiramisu

Dyniowe tiramisu

Desery

2025-10-09 Drukuj
Udostępnij
śr. 0 | ilość ocen: 0
ulubione

Wyobraź sobie kremowe tiramisu, w którym klasyczna kawa i mascarpone spotykają się z aksamitną dynią hokkaido. Ten deser to mała jesienna magia – słodki, aromatyczny, z nutą koniaku i delikatnym posmakiem kakao. Idealny na chłodne wieczory, imprezy czy po prostu chwilę słodkiego luksusu dla siebie.

Przepis na dyniowe tiramisu 

Przygotowanie:

  1. Dynię pokrój, upiecz 25 min w 180°C do miękkości. Zmiksuj z mlekiem na gładkie puree i wystudź.
  2. Ubij żółtka z cukrem, dodaj mascarpone, puree dyniowe i esencję o smaku Koniaku.
  3. Nasącz biszkopty kawą i ułóż w naczyniu.
  4. Przełóż kremem dyniowym, powtórz warstwy.
  5. Posyp kakao i wstaw do lodówki na 2 godziny.
Smacznego! ...bo domowe jest lepsze!

akademia-domowego-smaku

przepis na tiramisu

jesienny deser

dyniowe desery

łatwe desery