pixel
Browin Przepiśnik - Nalewka orzechowa

Nalewka orzechowa

Trunki i napoje

2019-01-03 Drukuj
Udostępnij
śr. 4 | ilość ocen: 1
ulubione

Domowa nalewka orzechowa ma właściwości regeneracyjne. Ten prawdziwie męski trunek o mocy ok. 45%, charakteryzuje się ciemnobrązową barwą oraz przyjemnym gorzko-orzechowym smakiem. Sprawdź, jak w domowym zaciszu przygotować tę aromatyczną nalewkę, która cudownie reguluje trawienie po sytej, przaśnej biesiadzie. Poznaj naszą sekretną recepturę i zachwyć swoich bliskich smakiem idealnego domowego trunku!


Przepis na nalewkę orzechową

Przygotowanie:

Orzechy pokrój na drobne kawałki, dodaj goździki oraz cynamon i zalej alkoholem. Tak przygotowany napój powinien leżakować około miesiąca. Po upływie tego czasu odsącz płyn. Orzechy, które odsączyłeś, zalej miodem i pozostaw na kolejny miesiąc. Co kilka dni intensywnie wstrząśnij powstałą miksturą. Nie wylewaj odsączonego płynu. Po 30 dniach połącz syrop z orzechów z odsączonym płynem i przelej do butelek. Pamiętaj, aby odsączyć orzechy. W przeciwnym wypadku nalewka będzie miała zbyt gorzki smak.

Przygotowana w ten sposób orzechówka najlepiej smakuje po 3 miesiącach dojrzewania.

Nalewka orzechowa


Smacznego! ...bo domowe jest lepsze!

nalewka orzechowa

orzechówka

nalewka na trawienie