Szukasz sprawdzonego sposobu na orzeźwienie? Mamy dla Ciebie przepis na napój fermentowany, z którego korzystać możesz przez cały rok! Słodki, lekko musujący orzeźwiający napój cydrowy z jabłek przypadnie ci do gustu zwłaszcza w upalne i letnie dni. Owocowa radość czekająca na Ciebie w lodówce to morze przyjemności i sprawdzony sposób na lekki i łatwy w przygotowaniu trunek, który zachwyci Twoich bliskich!
Potrzebujesz tylko 3 dni!
Przygotowanie:
Do słoika wlej sok o temperaturze pokojowej. Dodaj szczyptę drożdży cydrowych. Zakręć dobrze słoik i włóż w zakrętkę korek oraz rurkę fermentacyjną. Rurkę uzupełnij wodą. Całość poddaj fermentacji w temperaturze 22 - 30 °C, przez 3 dni. Po tym czasie przelej musujące wino do butelek. Tak przygotowany trunek przechowuj w lodówce i ciesz się schłodzonym, delikatnie musującym, niskoalkoholowym, orzeźwiającym, pysznym napojem.
Sok jabłkowy zastąpić możesz sokiem gruszkowym lub porzeczkowym.
Kalkulator serowarski
Kalkulator wędliniarski
Winiarstwo
Oferta dla winnic
Badania laboratoryjne
Kalkulator winiarski
Kalkulator nalewek