Szukasz sprawdzonego sposobu na orzeźwienie? Mamy dla Ciebie przepis na napój fermentowany, z którego korzystać możesz przez cały rok! Słodki, lekko musujący orzeźwiający napój cydrowy z jabłek przypadnie ci do gustu zwłaszcza w upalne i letnie dni. Owocowa radość czekająca na Ciebie w lodówce to morze przyjemności i sprawdzony sposób na lekki i łatwy w przygotowaniu trunek, który zachwyci Twoich bliskich! 
Potrzebujesz tylko 3 dni!
Przygotowanie:
Do słoika wlej sok o temperaturze pokojowej. Dodaj szczyptę drożdży cydrowych. Zakręć dobrze słoik i włóż w zakrętkę korek oraz rurkę fermentacyjną. Rurkę uzupełnij wodą. Całość poddaj fermentacji w temperaturze 22 - 30 °C, przez 3 dni. Po tym czasie przelej musujące wino do butelek. Tak przygotowany trunek przechowuj w lodówce i ciesz się schłodzonym, delikatnie musującym, niskoalkoholowym, orzeźwiającym, pysznym napojem.
Sok jabłkowy zastąpić możesz sokiem gruszkowym lub porzeczkowym.
 
                     
                     
                     Kalkulator serowarski
                    Kalkulator serowarski
                 
           
           
                     Kalkulator wędliniarski
                    Kalkulator wędliniarski
                 Winiarstwo
                    Winiarstwo
                 Oferta dla winnic
                    Oferta dla winnic
                 Badania laboratoryjne
                    Badania laboratoryjne
                 Kalkulator winiarski
                    Kalkulator winiarski
                 
           Kalkulator nalewek
                    Kalkulator nalewek
                 
                     
                 
           
           
           
                 
                     
                     
                                    
    
    
     
                                    
    
    
     
                                    
    
    
     
                                    
    
    
    
