Browin Przepiśnik - Przepisy naszych klientów: Domowy jogurt wegański

Przepisy naszych klientów: Domowy jogurt wegański

Nabiał

2020-04-17 Drukuj
Udostępnij
śr. 5 | ilość ocen: 2
ulubione

Cieszymy się, że coraz liczniej nadsyłacie nam swoje przepisy i dowody na goszczenie w Waszych kuchniach naszych produktów. Jak udowadnia właścicielka instagramowego profilu @margarytzj, nasz asortyment wykorzystać mogą również weganie. 

Zaproponowany jogurt wegański to doskonała alternatywa dla osób wykluczających ze swej diety produkty pochodzenia zwierzęcego. Dodatkowo to świetny sposób na zaoszczędzenie pieniędzy, gdyż wegańskie jogurty do tanich nie należą. Dlatego inwestycja w jogurtownicę i bakterie jogurtowe na pewno się zwróci. Sprawdź jakie to proste!


PRZYGOTOWANIE

Mleko roślinne, o temperaturze pokojowej, wymieszaj z odpowiednią ilością bakterii jogurtowych tj. 1 g na 2 L mleka. Całość wstaw do jogurtownicy ustawionej na 45℃ na 8-9 godzin.

Przepisy naszych klientów: Domowy jogurt wegański

Po tym czasie umieść jogurt w lodówce, żeby dodatkowo stężał. Jeśli po schłodzeniu na wierzchu jogurtu pojawi się rzadka ciecz, należy zebrać ją łyżką lub papierowym ręcznikiem.

Z 1 L napoju roślinnego otrzymujemy 1 L jogurtu. Wystarczy dodać ulubione owoce lub orzechy, aby stworzyć smaczne śniadanie czy przekąskę w ciągu dnia.

Smacznego! ...bo domowe jest lepsze!

jogurt dla wegan

mleko roślinne

domowy jogurt

zostańwdomu

jogurt sojowy

jogurt kokosowy