pixel
Browin Przepiśnik - Marynowana czerwona cebula

Marynowana czerwona cebula

Przetwory

2025-08-18 Drukuj
Udostępnij
śr. 0 | ilość ocen: 0
ulubione

Marynowana czerwona cebula to prosty dodatek, który potrafi odmienić smak wielu dań. Jest chrupiąca, lekko słodka i kwaskowata, dzięki czemu świetnie komponuje się z burgerami, tacos, sałatkami czy kanapkami. Przygotowanie jej zajmuje zaledwie kilka minut. To także świetny sposób na zachowanie świeżości cebuli na dłużej i nadanie jej wyjątkowego charakteru.

Przepis na marynowaną czerwoną cebulę

Przygotowanie:

  1. W garnku łączymy ocet, miód, wodę źródlaną i sól.
  2. Całość doprowadzamy do wrzenia i odstawiamy do wystygnięcia.
  3. Cebulę obieramy z wierzchniej warstwy, kroimy w piórka i przerzucamy do miski.
  4. Zalewamy wrzątkiem, aby pozbawić ją goryczy. Następnie przekładamy do lodowatej wody, ten zabieg spowoduje, że będzie mega chrupiąca.
  5. Do słoika wrzucamy gorczycę, ziele angielskie, jałowiec, liść laurowy, zahartowaną cebulę i wlewamy zalewę.
  6. Po godzinie jest gotowa do spożycia, a w lodówce wytrzyma kilka tygodni.
Smacznego! ...bo domowe jest lepsze!

#akademia-domowego-smaku #cebula #marynowanacebula #pikle #przetwory