pixel
Browin Przepiśnik - Ogórki w zalewie miodowo-musztardowej

Ogórki w zalewie miodowo-musztardowej

Przetwory

2025-08-15 Drukuj
Udostępnij
śr. 0 | ilość ocen: 0
ulubione

Jeśli szukasz czegoś wyjątkowego, co doda charakteru Twoim kanapkom, mięsom czy sałatkom – ogórki w zalewie miodowo-musztardowej będą strzałem w dziesiątkę! Słodycz miodu, delikatna ostrość musztardy i aromatyczne przyprawy tworzą połączenie, które zachwyci każdego. Idealne zarówno jako dodatek do obiadu, jak i szybka przekąska do pracy czy szkoły. A co najlepsze – możesz przygotować je na bieżąco lub zapasteryzować i cieszyć się ich smakiem całą zimę.

Przepis na ogórki w zalewie miodowo-musztardowej

Przygotowanie:

  1. W garnku łączymy wodę, ocet jabłkowy, gorczycę, sól i przyprawę curry. . Doprowadź całość do wrzenia, a następnie odstaw do ostygnięcia.
  2. Do wystudzonej zalewy dodaj musztardę i miód, mieszając do uzyskania jednolitej konsystencji.
  3. Umyte ogórki schłódź w zimnej wodzie, osusz i pokrój na kawałki.
  4. Następnie przekładamy do słoika razem z przyprawami.
  5. Wlewamy zalewę i odstawiamy na minimum pięć dni, by nabrały smaku lub pasteryzujemy i chowamy na zimę.
Smacznego! ...bo domowe jest lepsze!

akademia-domowego-smaku

przetwory

pikle

ogorki