Browin Przepiśnik - Paprykarz z makreli

Paprykarz z makreli

Ryby

2024-07-20 Drukuj
Udostępnij
śr. 0 | ilość ocen: 0
ulubione

Spróbuj paprykarza z makreli i przekonaj się, jak łatwo można wprowadzić do swojej diety zdrowe i smaczne dania! Przygotowanie tego dania zajmuje tylko chwilę, a efekt końcowy z pewnością zadowoli nawet najbardziej wymagające podniebienia. Zanurz się w bogactwie smaków i aromatów, które z pewnością zachwycą Ciebie i Twoich bliskich.

Przepis na paprykarz z makreli:

Przygotowanie:

Makrele wyfiletować. Cebule pokroić w drobną kostkę, marchewki zetrzeć na grubej tarce. Na patelnie dać 3 łyżki stołowe oleju, umieścić na niej cebule i marchewkę, podlać szklanką wody, dusić do całkowitego zmięknięcia cebuli. Nie podsmażamy!. Podczas duszenia dodać cukier, pieprz. Kiedy cebula będzie miękka dodać koncentrat pomidorowy i całość zasmażyć przez ok. 3 minut. Cały czas mieszając. Następnie w garnku umieścić rybę, ugotowany wcześniej ryż oraz uduszone na patelni warzywa z koncentratem. Do garnka dodać pozostałą ilość oleju, resztę przypraw. Podgrzać całość, mieszając, jest to czas również na skorygowanie smaku.   

Smacznego! ...bo domowe jest lepsze!

przepis

kuchnia polska

makrela

paprykarz

paprykarz krok po kroku

paprykarz z ryżem