Spróbuj paprykarza z makreli i przekonaj się, jak łatwo można wprowadzić do swojej diety zdrowe i smaczne dania! Przygotowanie tego dania zajmuje tylko chwilę, a efekt końcowy z pewnością zadowoli nawet najbardziej wymagające podniebienia. Zanurz się w bogactwie smaków i aromatów, które z pewnością zachwycą Ciebie i Twoich bliskich.
Przepis na paprykarz z makreli:
Przygotowanie:
Makrele wyfiletować. Cebule pokroić w drobną kostkę, marchewki zetrzeć na grubej tarce. Na patelnie dać 3 łyżki stołowe oleju, umieścić na niej cebule i marchewkę, podlać szklanką wody, dusić do całkowitego zmięknięcia cebuli. Nie podsmażamy!. Podczas duszenia dodać cukier, pieprz. Kiedy cebula będzie miękka dodać koncentrat pomidorowy i całość zasmażyć przez ok. 3 minut. Cały czas mieszając. Następnie w garnku umieścić rybę, ugotowany wcześniej ryż oraz uduszone na patelni warzywa z koncentratem. Do garnka dodać pozostałą ilość oleju, resztę przypraw. Podgrzać całość, mieszając, jest to czas również na skorygowanie smaku.