pixel
Browin Przepiśnik - Domowa cukinia małosolna - prosty i szybki przepis

Domowa cukinia małosolna - prosty i szybki przepis

Przetwory

2025-09-16 Drukuj
Udostępnij
śr. 0 | ilość ocen: 0
ulubione

Małosolne ogórki to klasyka, ale czy próbowałeś już wersji z cukinii? To szybka, lekka i wyjątkowo chrupiąca alternatywa, która świetnie sprawdzi się jako przekąska, dodatek do obiadu czy imprezowy hit. Dzięki prostemu przepisowi przygotujesz ją w kilka minut, a już po kilku godzinach możesz cieszyć się pysznym, lekko kwaskowym smakiem. To nieszablonowa forma, która na pewno zaskoczy Twoich bliskich i wniesie świeżość do codziennego menu.

Przepis na domową cukinię małosolną

Przygotowanie:

  1. Cukinię pokrój dowolnie i włóż do woreczka.
  2. Dodaj liście i korzeń chrzanu, czosnek i koper.
  3. Wsyp sól i dokładnie wymieszaj.
  4. Zamknij woreczek próżniowo przy pomocy zgrzewarki.
  5. Po 4 godzinach cukinia jest gotowa do spożycia.
Smacznego! ...bo domowe jest lepsze!

akademia-domowego-smaku

cukinia

cukinia malosolna

przekaski

kiszonki

domowe kiszonki