Uwielbiacie pierniczki, ale nie zdążyliście nastawić ciasta piernikowego kilka tygodni przed Wigilią? Nic straconego — mamy dla Was przepis na pyszne ciasteczka piernikowe, które nie wymagają czekania i nadają się do jedzenia zaraz po upieczeniu!

Kaczka to jedno z tradycyjnych dań pojawiających się na świątecznym stole. Jeśli chcesz przygotować ją we własnym domu, koniecznie skorzystaj z naszego przepisu! Kaczka z jabłkami i pomarańczami zachwyci wszystkich Twoich bliskich!

Nie ma świąt Bożego Narodzenia bez karpia. Jeśli nie chcesz podawać smażonej ryby, zrób ją w domowej wędzarni! Ten smak i aromat jest niepowtarzalny, a danie zasmakuje każdemu — zarówno dzieciom, jak i starszym domownikom!

Nowoczesna kuchnia w święta? Jesteśmy na tak! Sprawdźcie nasz przepis na dodatek idealny do mięs i kanapek. Fasola w miodzie i rozmarynie nada charakteru każdemu daniu i sprawi, że Twój świąteczny stół nabierze nowego wymiaru!

Kochasz kompot z suszu, ale nie wiesz jak go przygotować? Mamy dla Ciebie instrukcję krok po kroku, jak przyrządzić ten aromatyczny napój — zarówno z gotowej mieszanki, jak i z suszonych owoców dobranych przez Ciebie!

Sernik? A może makowiec? Dla wszystkich fanów ciasta drożdżowego i maku mamy przepis na ciasto, które uda się zawsze! Mak możesz uzupełnić o ulubione bakalie lub przygotować makowiec w podstawowej wersji — z samą masą makową.

Drożdżowy kulebiak idealnie sprawdzi się w duecie ze świątecznym, czerwonym barszczem. Możesz jeść go zarówno na zimno, jak i na ciepło, a danie smakuje dobrze nawet na drugi dzień po kolacji Wigilijnej!

Nie wyobrażasz sobie świąt bez bigosu? My też! Mamy jednak dla Ciebie pewną propozycję — odczaruj dobrze znany przepis i przygotuj bigos w... kociołku! Taka forma przyrządzenia kapusty pozwoli Ci na spędzenie nieco czasu w plenerze — oby pogoda dopisała!

Nie jesz mięsa i uważasz, że świąteczne dania nie są dla Ciebie? Sprawdź nasz przepis na bezglutenowy, wegetariański pasztet świąteczny. Gwarantujemy, że po jego spróbowaniu, zaczniesz go robić także w okresie poza świątecznym!

Ostatni przepis to receptura na tradycyjną pieczoną szynkę. Przyrządź ją jako mięsiwo do obiadu lub jako aromatyczny i soczysty dodatek do kanapek! Szynka to niezastąpiony punkt świątecznego menu, który zasmakuje każdemu!

...bo domowe jest lepsze!